Sunday, October 31, 2010

Jangan Banyak Tanya!

sebab aku dah malas giler nak update pasal langkawi aku letak je la
ape yang ade.so, korang penah men tengteng tak? aper tuh? "dekchoks".tahu?
ni la permainan traditional yang korang takkan jumpa kat psp, ps3 ataupun wii.
sepower maner pun platfom game korang guner, takde tengteng punyer!
haaa, ni time aku kecik-kecik dlu, memang mantap giler ar. menang beb!
tapi kan, ader je time aku gaduh pasal benda ni.haha.

ni jadinya kalau orang dewasa main tengteng.haha

cakap pasal game traditional, aku juga merupakan king guli!
penah ade budak mai dari jauh semata-mata nak cabar aku. ada yang sanggup
datang dari johor! tuh dia, hang ingat apa, wat bazir duit jaa. for sure la kalah kan.
eh2, ape aku merepek ni.. =.="
ada jugak nama pulau camni.kenapa yer..
++++++++++++++

haa, ni pasal kawan aku. hari tuh, bukan, semalam. aku pun dengar cite jer,
dia cakap masa dia nak balik rumah(aku menggantikan tempat dia);

aku masa tuh kat tbp. nak balik rumah. rindu kat family.
turun lif, pastu aku tengok ade makcik menanges kat pintu lif.
pehal makcik ni, nak berdrama kat sini pulak. ishh!
oh, dia nak bersalin lah. bukan nak salin baju, nak melahirkan anak.
OMG! cuak yang tak terhingga. call ambulans.....no ambulans brape ek?
Ya Allah...


"tut tut, aaa hello, hello! ambulans"

"ambulans kat sini, mau apa?"

"ada org nak bersalin!"

"alamat?" --for sure aku sendiri pun tak tahu alamat tbp ni.taktahu la macam mane
kawan aku gtau.

"alamatnye, kat csr, bla.bla..bla...."

"no telefon?" --tak ke nanye nak tanya makcik tuh no telefon dia. kang terkeluar baby tuh
nak bagitau no enset.

"013XXXXXX"

bak kata kawan aku, banyak soalan lah dari pihak ambulans ni.
tunggu punyer tunggu, sekali ambulans tuh sesat pulak. macam mane ni.
macam mana ambulans boleh sesat pulak! tbp takde la susah sangat pun jalan dia.
kawan aku ni pergi la cari ambulans tuh dengan sepantas kilat.
alhamdulillah. semua dah settle.bagus kan budak ni? kalau aku sendiri, tak
mungkin boleh buat sedemikian.

ambulans camni baru best!kan?

++++++++++++

tapi kan, korang pikir tak, bukan ape kan, kalau la ade orang tengah sakit
tetbe dan perlukan ambulans. aku rasa camni.....

"hello, hello, nak ambulans..."

"alamat?"

"bla..bla..bla..."

"no telefon?"

"celcom, digi @ maxis?"

"bg no telefon rumah je lah"

"tapi saya kat luar, bukan kat rumah"

"jenis sakit?"

"sakit hati!"

"cuba jelaskan keadaan disana"

"oh takpelah, org tuh dah mati da pun, kirer ambulans cancel, tukar van jenazah boleh?"

seriously.its an emergency.be prepared.

4 comments:

  1. alhamdulillah.anak laki.esok nak ajar men dota. hahahaha

    ReplyDelete
  2. mesti la kenal.
    kan aku dah cakap bagi baai kwn aku.hahaha.

    ReplyDelete