Sunday, August 21, 2011

Bukan Taknak Tapi.....



Assalamualaikum.







Bukan taknak update tapi teramat busy.





Esok ade midterm exam dan malam ni kena buat report.




HANTAR ESOK.




B-Y-E

Saturday, August 13, 2011

BEN ASHAARI TANYA BLOG SAYA BEST TAK ?







Assalamualaikum








Mai join ramai ramai. First time ni. KLIK BLOG SAYA BEST!


Mesti Ben Ashaari bangga katak pun baca blog dia. keh keh keh. :P

Katak Terbang Itu Wujud!





Assalamualaikum.





Dah berkurun tak update blog rasa macam beberapa hari je. Sorry gays! Aku sibuk dengan exam tempoh hari. Yang aku tak leh blah dengan exam hari tuh, lecturer kata masuk lirik lagu, punyer la macam nak mati kami hafal, sekali tak kuar.




Semua orang tension… tapi aku tak. Sebab dah terbiasa tak boleh jawab exam kot.





Hari ni atas permintaan seorang peminat blog Katak Terbang, dia cadangkan aku cerita pasal katak. Hrmmm…anda kena paham. Peminat blog aku HANYA seorang. So aku tunaikan permintaan dia. Kenalkan Amir Kaki.



Ada orang cakap katak itu menggelikan. Bagi aku tidak. Katak tuh comel. Tak percaya? Tengok ni.





Katak Comel




Katak macho




Katak Bajet Hensem




Katak Ayu




KatakKucing



Ada orang ( Miera ) cakap katak pisang boleh terbang. Bagi aku ;



Katak pisang buat cokodok pisang lerr.



sedap weyh!



FAKTA : Daging katak merupakan daging exotic pada dahulu kala dan diiktiraf daging yang lebih sedap berbanding daging ayam penyet. Mengikut kajian Steven Clint, saintis dari Canada, daging katak mampu mengubat penyakit hati dan mencegah kanser, AIDS dan HIV. Maklumat lanjut, tekan saya nak makan katak!



Camne? Kan aku da cakap. Bukan korang nak caye.



Okay. KENAPA katak terbang dan bukannya babi terbang?



Sebab dah biasa tengok katak lompat. Dan aku rasa kalau la ada katak terbang, agak menarik. Unik. So aku buat sedikit research dekat google. Guess what? Memang ada katak terbang! WOW! Aku tak sangka menatang ni betul betul wujub.



Ni video aku dapat dari youtube. Sungguh guwa tak sangka!











Wednesday, August 10, 2011

Tips Menulis Esei Bahasa Inggeris : Serius



Assalamualaikum.



First of all,



WARNING : This is not a joke. This is SERIOUS!



Since this entry is about essay, I prefer to write in English so that u’ll understand coz I know some of who already forgot Bahasa Melayu.



Amek ko! Berterabur English aku. Tapi serius aku nak share sedikit pengalaman aku pasal cara nak tulis essay ni. Dulu aku belajar dengan banyak cikgu bagi memantapkan penulisan aku. Dari sekolah tadika lagi tau. Dalam banyak banyak cikgu, ada satu cikgu ni yang aku tabik spring! Dan aku pasti kalau korang pun akan buat benda sama.



Yang berikut merupakan tips asal dari Katak Terbang. Ko ingat aku ni pandai lompat je ke?



1. Start Essay Differently.



Apa maksudnya? “Mula esei berbeza” tuh aku google translate tahu tak?



Okay. Serius ek. Ada beberapa cara nak mulakan essay ni. sebagai contoh, mulakan dengan dialog. Pastu start la cite korang. Gunakan teknik flash back ke. Ingat , kalau da nama flash back kena la guna past tense.



Atau gunakan maksud perkataan, baru masuk cerita ke. Ni contoh aku ek,



“Ali walks to school”



Memandangkan korang dah bermula dengan huruf A, nanti guna la huruf B pulak. HAHA. Ok ni tipu je.



2. Use dialogue.



Aku suke guna dialog sebab macam boleh buat macam macam impression. Biasanya kita akan ;



“Don’t pee here.” She said to me.



Instead of using “said” you can use other words like “mutter” “utter” “whisper” “shout” to explain the action of speaking. Kan? Lebih paham kan.



“HOI!!”she whispered.



Ni ada jugak nak kena penyepak ngan madam neh. Tak sesuai lah! Gunakan ikot keadaan okay?



3. Use bombastic words.





Guna vocabs yang mantap mantap sikit. Yang jarang orang dengar tapi jangan ko merapu sudah. Dulu aku suka baca kamus tebal tuh sebab nanti akan jumpa vocabs baru. Try la and you’ll find that it works! Kena berani. Kalau exam biasa dapat markah rendah pun takpe, asal kan berani mencuba. J rajin rajin la tanya madam.



4. Different words of same meaning.



Macam aku cakap tadi, vocabs tuh penting.



Instead of “Important” guna la “vital” kan? Macam tuh la maksud aku.



“She talks too much.”



Gantikan TALKS tuh dengan vocab lain.



“She bercakap too much.”



Nak kena penampar ke? Meh aku bagi sedaih.



5. Combine three essay into one.



Dulu masa aku nak SPM, aku hafal at least 3 essays dari budak budak yang SPM tahun lepas. Sir ada bagi kat kitaorang untuk belajar cara menulis. Ternyata amat berkesan. So aku hafal la jalan cerita dorang, style dorang. Contoh ;



Permulaan yang sedih à Scene yang gembira à Mendebarkan dan menakutkan à Gembira



Ni adalah gabungan cerita cerita yang mantap mantap aku gabung jadi 1 cerita. So apa yang aku dapat?



English A1 dan GCEO level A2.



Aku tak pandai pun sebenarnya. J



6. Last but NOT least.



Biasa lah kita sebagai orang, cuba mencari kelainan. Even dalam berpakaian. So, kalau nak lain sangat….



Apa kata korang tulis bermula dengan penutup ke permulaan. Memang lain!



Or I rather say that you are freak!



Ikhlas daripada Katak Terbang. Selamat mencuba. Ni contoh esei dari Peter, kawan aku dari OutOfNowhere.



Klik untuk tumbesaran.

Tuesday, August 9, 2011

Jom Buktikan Anda Ni Genius!



Assalamuailaikum.




Aku tau kalau aku tanya korang, mesti korang akan mengaku korang ni pandai! Tapi buktikan kat aku yang korang ni genius tahap dewa! Jawab TekaTeki kat bawah!




Jangan tengok jawapan dulu, kalau main tipu, dosa! Aku tak Nampak tapi Allah sentiasa memerhati.










1) Name three consecutive days without using the words Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday, Friday, Saturday, or Sunday.




2) What is always coming but never truly arrives?




3) I am not alive, but I grow; I don't have lungs, but I need air; I don't have a mouth, and water kills me; What am I?




4) What is black when you buy it, red when you use it, and gray when you throw it away?




5) What do you throw out when you want to use it, but take in when you don't want to use it?




6) When can you add 2 to 11 and get 1 as the correct answer?




7) The Family Reunion: At a recent family reunion, the family consisted of 1 grandfather, 1 grandmother, 2 fathers, 2 mothers, 4 children, 3 grandchildren, 1 brother, 2 sisters, 2 sons, 2 daughters, 1 father-in-law, 1 mother-in-law, and 1 daughter-in-law. How many people at the reunion and describe them?






8) There is a word in the English language in which the first two letters signify a man, the first three signify a woman, the first four signify a great man, and the whole word represents a great woman. What is the word?




9) What is the only 6-letter word in the English language that gives you 12 when you take away 1?




10. We are five little things of a similar sort. You will find us all on a tennis court.








Answer :


1) Yesterday, Today and Tomorrow
2) Tomorrow
3) Fire
4) Charcoal
5) An Anchor
6) 2hours added to 11 o’clock then u’ll get 1 o’clock
7) Seven : 2 little girl, 1 little boy, father and mother and their father’s motherand father
8) Heroin
9) Dozens
10. vowels – a, i, e, o, u .. in “a tennis court”




Aku tau korang da tengok jawapan...




Monday, August 8, 2011

Tak Takut Ke Tak Bertudung? Jom Kira Balasan!





Assalamualaikum




Mood : SERIUS




Sempena bulan Ramadhan ni, elok jugak lah aku sampai kan mesej yang lebih berunsur Islamik. Takkan nak main main je keje. Yang elok kita sampaikan dan amalkan. ^-^


Copy paste dari pesbuk je tapi ade aku tambah sikit. Aku kan ustaz yang tak di iktiraf.. Jom baca! Six easy ways to earn even after death.




1) Give a copy of Qur'an to someone. Each time one reads from it, u gain.




2) Donate a wheelchair to a hospital. Each time sick person uses it, u gain.




3) Participate in building a Masjid.




4) Place water cooler in a public place.




5) Plant a tree. U gain whenever a person, animal sits in its shade or eats from it.




6)And the easiest of all, sharing this message with people. Even if 1 applies any of the above, u gain insyaALLAH :)




Dan aku tahu korang juga pandai mengira, ye dok? Tak pandai? Pinjam kalkulator akak ko kalo tak reti jugak. Jom selesai kiraan dibawah. Yang dapat kira aku iktiraf korang sebagai orang yang hebat!






hrmm...


Sehelai rambut wanita yang di lihat oleh lelaki bukan mahram dengan sengaja = 70,000 tahun dalam neraka,



Sehari akhirat = 1000 tahun di dunia,





Meh aku tolong kirakan.




Tapi ni untuk seorang lelaki dan bukannya sekumpulan lelaki.


70,000 tahun neraka = 365 x 70000
= 25,550,000 @ 25.55juta hari di neraka ------ (1)




Tukarkan kepada tahun didunia


1 hari di neraka = 1000 tahun di dunia ------ (2)


Persamaan (2) --> (1)


= 25.55juta x 1000 = 25.555bilion tahun didunia


= 25.555bilion x 365 hari di dunia


sehelai rambut , tapi rambut korang takkan la sehelai jer..


= INFINITY




Habislah korang. Nak tunggu 8jam nak bukak puasa pun dah merungut, Update status kat pesbuk berpuluh kali… Ni kan pulak berbilion hari..






Opss! Ada lagi!




Seorang wanita yang masuk neraka akan menarik lelaki - lelaki :





1 - ayah kandung





2 - adik beradik lelaki





3 - suami





4 - anak lelaki kandung






Dan seterusnya adalah pendapat aku sendiri.




So, boleh aku conclude kan yangg tak pakai tudung tuh tak sayang keluarga?


Jawapan nya adalah YA!




Ni tambahan dari kawan aku,




“Tak semestinya pakai tudung, kalau pakai ketat ketat pun takde guna jugak cuma lagi okay sikit tapi kewajipan tutup aurat tuh tak lepas lagi. Allah tak suruh pakai tudung pun tapi Allah suruh tutup aurat. Tak kisah la tutup dengan apa sekalipun asalkan selari dengan aurat. Bertudung tak semestinya tutup aurat…. “ - Afiq




Nanti ada je yang bangang mai sound aku,




“ ko tuh tak payah poyo baik sangat. Ko pun sama je“




takpe, aku ada ;




37 orang like status aku. Dan aku rasa yang like ni semua pakai tudung. hehe




Tapi at least, aku dah jalankan tanggungjawab aku sebagai orang yang ambil berat pasal korang. Sape tak sayang perempuan weyh?


Sunday, August 7, 2011

3 Obsesi Yang Mengarut





Assalamualaikum



Kalau aku cakap obsesi jangan budak yang ade obesiti terasa pulak. Salah baca jangan nak salahkan orang. Tapi aku rasa betul je obsesi = obesity sebab mereka obsess terhadap makanan tuh yang kena obesity kot? Entah. Teori budak otak kosong.



1. Seksi . sebab kalau tak obsess dengan seksi, takde la macam orang gila nak pakai legging. Dah macam bogel tahu tak?



Teknologi membuktikan nya bukan aku. credit : Legging



errr, tak pasti pulak..



2. Kecomelan. Aku akui yang aku pun suke benda benda comel seperti ;



comel ape?



Dan ini adalah video yang amat amat comel. Menangis Suju tengok ni. Btw, ELF tuh ape ye?







3. Makanan. Ada yang suka makan, makan sampai mati.

s

s

Sedap...




kalau buat bukak puasa....


Desert IceCream...yum yum!


-
-
-
-
-
-












ni pun sedap!!



apa yang aku pasti, kalau ade yang berselera nak bukak puasa, pasti hilang selera 30hari.



p/s : gambar ni aku amek kat google je. kalau sama dengan mana mana blog

im sorry!! (amir rajalawak)

Tips Jawab Math Gaya Genius



Assalamualaikum


Aku tahu korang dah banyak nampak ni tapi aku nak share jugak.

Bagi aku dorang yang jawab ni amat amat genius dan patut di anugerahkan pelajar paling cemerlang. Apa kata korang buat ni? Dan tunggu jawapan dari cikgu math. Ada jugak yang kena buang sekolah nanti.

Serius aku cakap, bagus untuk budak budak sekolah menengah. tak payah amek score A pun.


Soalan sin x dan cos x ;




Cari nilai x ;




Square root ;




Limit ;




Expand the following ;




oh please, jangan serlah bakat terpendam anda. simpan sikit kebodohan tuh. ]
but i'll give this a shot..

Saturday, August 6, 2011

8jenis Orang Yang Patut Dihantuk Kepala Kat Dinding.

Assalamualaikum.


Direct to the useless and point-less.


1. 1. Orang yang tak reti nak beratur.


itik pun pandai. maknanya, itik lagi pandai dari angpa?


2. 2. Dalam KTM pun nak berpeluk, romen. Benci tau tak!


eh sama lah korang!


3. 3. Blogger yang letak lagu tapi lagu entah pape. Dah la butang pause tuh takde! Kalau bukak blog ko je aku tak kisah tapi kalau bukak 10 blog? Boleh mati tau tak? Dulu aku penah letak lagu tapi sekarang tak - dah insaf!



4. 4. “I love you, anjeoungmeowmeow” – sori aku tak reti bahasa Kpop neh.



5. 5. Orang yang kena culture shock! Bergaya tak kena tempat.



6. 6. Bertudung tapi serius pelik gila. Yang shawl tuh dikecualikan. Baik lah pakai helmet.


ape atas kepala ko ni..macam kuali pun ade



7. 7. Parking kereta double – susah kan rakyat jelata nak kuar parking lah!

ni baru style bang!



8. 8. Orang yang pentingkan diri sendiri. Paling ramai kat dunia ni.


yang butthurt. aku tak kisah pun!


Mereka Bangga Jadi Pornstar! Wow!

Assalamualaikum


Aku rasa tak ramai terkejut dengan tajuk entry ni sebab tak ramai yang baca blog aku? Itu satu kepastian yang susah aku nak terima. Aku ni masih dalam delema trauma stroke blogger otai lagi ni. Jeles jeles tapi jeles ni takpe sebab aku akan lebih berusaha. Kan?


Aku pasti korang semua tahu kalau aku sebut Maria Ozawa dan Sora Aoi? Ehhh? Ada yang tak tahu? Adoi..ketinggalan zaman laa. Ni ratu porn pun tak kenal ke? Sama je femes dia dengan Rebecca Black dan Justin Bibir. Ke nak aku tunjuk video baru nak kenal? Eh jangan. 18sx sangat tuh. Aku tak pernah tengok ye. HAHA.


Sape tak kenal ratu porn dari negara matahari terbit, Jepun. Jangan nak salah kan aku sebab aku bagi nama nama ni sebab dalam paper pun ade tulis cerita pasal dorang.


Maria Ozawa berlakon di Indonesia!”


Miyabi terselamat dari tsunami.”


Aku pun heran kenapa la nak heboh pasal orang yang banyak merosakkan akhlak budak budak kita. Dari banyak banyak orang, pasal Miyabi jugak keluar. Kalau pasal Perdana Menteri Jepun selamat dari tsunami takde plak orang nak siarkan. Haish.


Eh sebenarnya aku bukan nak cite pasal ratu ratu tak tahu malu ni. ni nak cite pasal budak budak kat pesbuk ni. Macam macam ada. Biar aku terangkan pasal FACEBOOK. Selain social networking, FACEBOOK juga merupakan/membuatkan ;


“CCTV – sebab apa apa yang anda buat, seluruh dunia memerhati.”


“Kantoikan hubungan anda dengan orang lain a.ka. curang”


“Salah satu sebab anda dibuang kerja”


Senang je nak tangkap korang dengan aksi aksi korang tak senonoh ni. Tekan je print screen kat menatang keyboard ni, kantoi la korang. Sebagai contoh,


Klik untuk besarkan.


Amacam? Dorang berani dan bangga sebagai pornstar! Anda bagaimana? Kalau aku malu la ada anak macam ni. baca la komen komen kat bawah tuh.


Memang la ada je aku tersasul ayat kasar seperti ;


“Nate beruk gilo babi. Baso lembab mace siput babi. Bekeng supo rimau”


Maaflah. Memang aku dari kecik lagi hafal nama binatang tuh pasal bila cakap je kuar nama binatang. Kalau boleh, masa marah nak je sebut semua binatang kat dalam hutan tuh. Takde la aku mengata mak bapak ko tak ajar ke…ada jugak baiknya. :P


Okay lah. Malas nak membebel banyak banyak. Ni lagu dari NajwaLatif. Macam best. Jangan kondem atau mengata. Dengar je!




Oh. Bagi yang tak tahu pasal miyabi, sila klik Saya Nak Tengok Video Miyabi. Jangan salahkan aku. Aku hanya memberitahu perkara sebenar.